Ekonomi

Yoksulluktan mı Yoksa Mutfak Kültüründen mi? Ekonomi Kalori Tüketimini Etkiler mi?

Türkiye dünyada ekmek tüketiminin en fazla olduğu ülkelerden biri iken, Türk mutfağı yüksek kalorili ve karbonhidrat içeren yemekleriyle ünlüdür. Peki gelir düzeyine göre beslenmemiz ne durumda?

Türk mutfağının yağlı, kızartmalı ve hamur işi yemeklerinin yanı sıra dünyada en çok ekmek tüketen ülkeler sıralamasında Türkiye ilk sıralarda yer alıyor. Türkiye’de kişi başına yılda yaklaşık 200 kilogram ekmek tüketiliyor.

Ünlü İngiliz bankası HSBC’nin raporuna göre Türkiye, ABD’den sonra kişi başına günlük kalori tüketimi en fazla olan 2. ülke olarak karşımıza çıkıyor.

TEPAV yöneticisi ekonomist Burcu Aydın Özü Doğru, raporu şu şekilde paylaşıyor: “Benzer gelire sahip ülkelerde tüketim yaklaşık 3.200 kalori iken, Türkiye’de yaklaşık 3.700 kalori.”

Ölçümler obeziteyle uyumlu gibi görünse de acaba Anadolu/Türk mutfağının etkisi mi yoksa hazır gıdaların hayatımıza etkisi mi?

Yorumlar da gecikmez. Analizlerde çalışma yöntemleri de sorgulanırken,

Ölçümlerin yapısı,

Gelir düzeyinde gıda tüketimi de öne çıkıyor.

İşte o yorumlardan bazıları?

?

?

Mutfak kültürünün etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?

Gelir düzeyine göre karbonhidratları mı tartıyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu