Haber

Muş’ta Nükleer Tıp Polikliniği Açıldı

Muş’ta nükleer tıp kliniği açıldı

MUŞ – Muş Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan nükleer tıp polikliniği hasta kabulüne başladı.

Muş Devlet Hastanesi’nde kurulan nükleer tıp polikliniğinde hastalık tanısı, tedavi yönlendirmesi ve takibi ile hastaların çevre illere bağımlılığı azalırken, polikliniğin hizmete açılmasıyla Muş’ta önemli bir eksiklik de giderildi. Poliklinikte günde en az 10 hastanın kalp, tiroid, böbrek gibi organların işleyiş durumu, anatomi, fizyoloji ve patolojisinin gösterilmesi, hastalık tanısı, tedavi yönlendirmesi ve hasta takibinin yapılması amacıyla Gama kamera cihazı ile fotoğraf ve görüntü çekilmektedir. -up gerçekleştirilir. Polikliniğimizde tiroid sintigrafisi, kalp sintigrafisi, böbrek sintigrafisi ve tüm vücut kemik sintigrafisi de yapılmaktadır. Polikliniğin açılmasıyla birlikte hastaların çevre illere bağımlılığı azalırken, çevre illerden hasta kabulü arttı.

Nükleer tıp polikliniğinin hasta kabulüne başladığını belirten Muş Devlet Hastanesi Başhekim Uzmanı Ömer Başer, hastalarının artık çevre illere gitmeden tedavi alabildiğini belirterek, “Nükleer tıp ünitesi hastanemizde yeni kurulan bir ünitedir. Yaklaşık 2 aydır hasta kabulüne başladık. Daha önce bu hastalar çevre illere gitmek zorunda kalıyordu.” Bu durum hastalar için oldukça sıkıntılı bir durumdu. Yaklaşık 2 aydır bu hizmete başladığımızdan beri vatandaşlarımızın artık şehir dışına çıkmalarına gerek kalmıyor. Burada hizmet ve tedavi alabiliyorlar, hatta ilimize yakın olan Bingöl, Bitlis gibi çevre illerden de hasta kabul etmeye başladık. Orada “Bu hizmet olmadığı için şu anda oradaki vatandaşlara hizmet veriyoruz. Muş halkına daha iyi hizmet vermek için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Muş Devlet Hastanesi’nde görev yapan Nükleer Tıp Uzmanı Doktor Seyfullah Karadoğan, “Hasta almaya başladık. Cihazımız Gama kamera cihazı şu anda Türkiye’de faaliyet gösteren en yeni cihazlardan biri. Burada sintigrafi dediğimiz şey gösteriyor ki; ancak diğer görüntülemelerden farklı olarak damar yoluyla hastaya yerleştiriliyor.” Radyoaktif maddeyi verdiğimizde istediğimiz her organ için farklı görüntüleme yaptığımız bir formül. Şu anda kalp ve tiroid hastalarında görüntüleme yapmaya başladık. Kemik hastalarımıza sintigrafi görüntülemeleri yapmaya başladık. Bu arada çevre illerden de hasta almaya başladık. Son birkaç aya kadar bu hastaları “Başka hastanelere hasta gönderiyorduk. Hastalar Van, Elazığ, Erzurum’a gidiyordu. Artık tiroid ve tiroid kanseri hastalarının il dışına gitmesine gerek kalmadı. Nükleer tıp polikliniğinin açılmasıyla birlikte ben de hasta oldum.” Bu hastaları takip edin” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu